Wilde Eend Producties


Verhalen | Diverse verhalen 

 

gottfrid solo (4)

Naast zijn specialisaties - stadssagen, historische en Joodse verhalen - vertelt Gottfrid van Eck ook allerlei verhalen die niet onder één noemer zijn te vangen. Zijn repertoire wordt voortdurend uitgebreid, soms op verzoek van anderen, maar vaak op eigen initiatief.

Voor de Nacht van de Hoop 2010, 2013 en 2015 in Den Haag schreef en vertelde hij een cyclus van zeven hoopverhalen. In opdracht van het Geldmuseum in Utrecht maakte hij in 2010 en 2011 een bewerking van de beroemde christmas carol met Scrooge. Voor middelbare scholieren van het Koningin Wilhelmina College in Culemborg maakte hij in 2011 een bijzondere, waargebeurde kerstvertelling: Stille Nacht in Niemandsland. Enkele reacties: "Zelfs de stoere kinderen waren stil bij het verhaal"; "het verhaal kwam tot leven door de combinatie van stem, beeld en geluid"; "ook ouders waren onder de indruk".

De volgende (vaste) programma's vertelt hij solo of samen met een muzikant. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat er mogelijk is. In overleg valt over bijna elk thema een verhalenprogramma op maat te maken, met en zonder muziek.

 

1. De Vuurvogel en andere Russische verhalen

Een Russisch programma met zowel volksverhalen en sprookjes - o.a. de Vuurvogel - als korte literaire verhalen van Anton Tsjechov en Lev Tolstoj.

Een soloprogramma, maar ook mogelijk met 1 of 2 muzikanten. O.a. klassieke Russische composities in een volksmuzikaal jasje.

Doelgroep: kinderen vanaf 8 jaar (volksverhalen) of volwassenen (literaire verhalen)

Duur: 1 x 60 minuten of 2 x 45 minuten

Prijs: op aanvraag

 

2. De eerste viool en andere Zigeunerverhalen

Een vertelconcert met zigeunerverhalen en muziek

Een duo- of trioprogramma met muzikant(en), o.a. het verhaal hoe de eerste viool ter wereld kwam en door een jonge zigeuner werd bespeeld, waarmee hij zijn leven redde.

Doelgroep: kinderen vanaf 8 jaar en volwassenen

Duur: 1 x 60 minuten of 2 x 45 minuten

Prijs: op aanvraag

 

3. Mijn hart woont elders

Een vertelvoorstelling gebaseerd op twee waargebeurde verhalen van vluchtelingen: Mounir uit Syrië en Ayisha uit Ethiopië.

Een duoprogramma samen met verhalenverteller Pauline Seebregts die eerder gespeeld werd tijdens de Nacht van de Hoop 2013 te Den Haag.

Doelgroep: volwassenen

Duur: 2 x 45 minuten

Prijs: op aanvraag

 

4. Stille Nacht in Niemandsland

Een waargebeurd kerstverhaal dat zich afspeelt tijdens de eerste maanden van de Eerste Wereldoorlog in 1914. Verteld met zwijgende filmbeelden op de achtergrond. Dit programma leent zich goed als onderdeel van een Kerstviering, bijv. op middelbare scholen.

Doelgroep: scholieren vanaf 12 jaar en volwassenen

Duur: 15 minuten

Prijs: op aanvraag

 

5. Scrooge

De beroemde Kerstvertelling van Charles Dickens in een nieuw jasje

Een theatraal soloprogramma

Doelgroep: volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar

Duur: 30 minuten

Prijs: op aanvraag


Hoofdmenu


Submenu


Copyright