Wilde Eend Producties


Verhalen | Stadssagen en legenden 

 

ST Gouda

Gottfrid is verzot op historische verhalen, sagen en legenden en deelt die graag met ieder die ze wil horen. Maar hij doet dat graag met een knipoog, want het moet niet al te saai worden. De historie van een stad mag nog zo interessant zijn, zonder fantasie, beleving en de nodige humor blijft het gortdroog.

Gottfrid is dol op het spelen met feit en fictie, wijsheid en lichtvoetigheid, spanning en vertier. Hij zet mensen graag op het verkeerde been, laat ze meereizen naar vervlogen tijden om ze daarna weer op beide voeten te laten landen in de 21e eeuw.

Hij is sinds 1999 betrokken bij Stadsavonturen als een van de vertellers en verhaalschrijvers van het eerste uur. Hij maakte tussen 2001 en 2015 in totaal 9 verhalenwandelingen, waarvan 7 in oude binnensteden, 1 op een landgoed en 1 op de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Daarnaast produceerde hij ook diverse maatproducties: een verhalenfietsroute door Leidsche Rijn (2005), een theaterstuk voor de happening 'Dordrecht 1572' (2005). Verder in opdracht van de UWV een ludieke themawandeling over gezond eten en bewegen (2007). En voor de Gemeente Utrecht maakte hij drie verhalenroutes in het kader van de Nacht van de Nacht (2007 en 2009) en de Vrede van Utrecht (2013).

Momenteel verzorgt hij de volgende verhalenwandelingen in opdracht van Stadsavonturen:

 1. Storytrail Utrecht
 2. Storytrail Amsterdam
 3. Storytrail Gouda
 4. Storytrail Haarlem
 5. Storytrail Den Haag
 6. Storytrail Deventer
 7. Storytrail Amelisweerd
 8. Storytrail Fortgeheimen WO 1
 9. Storytrail Arnhem
 10. Storytrail Dordrecht
 11. Storytrail Zwolle


In 2019 zal mogelijk de stad Alkmaar aan deze lijst met verhalenwandelingen worden toegevoegd. En in 2020 wellicht de stad Maastricht.

 

Boekingen en info:

Stadsavonturen/ Storytrail, tel. 030-246 79 11
info@stadsavonturen.nl
www.stadsavonturen.nl
www.storytrail.nl

Hoofdmenu


Submenu


Copyright